WIJ HEBBEN UW STEUN HARD NODIG!

Door middel van deze brief willen wij u informeren over de activiteiten van Stichting PPL.

Stichting Polen Project Lesna onderhoudt al 17 jaar contacten met de gemeenschap van Lesna in Polen, en heeft als doel culturele, sportieve, economische, milieu en welzijnsbanden aan te halen en te onderhouden met Lesna en omgeving in Polen enerzijds en onze omgeving, Nederland, anderzijds.

Lesna is gelegen in het zuidwesten van Polen, vlak bij het drielandenpunt met Duitsland en Tsjechië. Het is een klein industriestadje, met ca. 4660 inwoners, gelegen in een dal, samen met nog 13 woonkernen in de omgeving, die het aantal inwoners op ca. 10.600 brengen.

Door het hoge percentage werkloosheid steunt stichting PPL diverse instanties in deze gemeente. Zo helpen wij scholen, een daklozenhuis voor mannen, een opvanghuis voor moeder en kind en bieden wij hulp aan het sociaalhuis in de vorm van kleding, speelgoed en huisraad.

Maar bovenal staan KINDEREN centraal in onze activiteiten, in het bijzonder kinderen uit families die door werkloosheid van een absoluut minimum moeten rond komen en waarbij de school vaak het enige vertier is dat deze kinderen hebben. PPL zet zich mede in door speciaal voor deze kinderen diverse activiteiten te organiseren zoals jeugd weekend, kinderweek en kerstpakketten actie.

De Kinderweek organiseren wij dit jaar voor de 13e keer (van 5 tot en met 11 augustus).

Wij nodigen 20 kinderen uit naar Nederland te komen voor een onvergetelijke week vakantie.

De kinderen komen uit kansarme families en zitten vaak in een sociaal isolement, en hebben thuis weinig contacten. Wij willen ze graag helpen dit te doorbreken en de mogelijkheid geven nieuwe vrienden te maken tijdens een week vol met leuke activiteiten.

Wat gaan de kinderen dan doen deze week?

Een bezoek aan de Linneushof (de grootste speeltuin van Europa), Bloemendaal, op bezoek bij de Reddingsbrigade op het strand, Trampoline springen in IJmuiden, lekker naar Dierentuin Blijdorp, Schiphol en Volendam… ja echt een leuk programma.

Wilt u onze activiteiten steunen?        Dat kan…..

U kunt uw bijdrage overmaken op:

ING-Bank rek.nr. 67.44.26.312   t.n.v. Stichting Polen Project Lesna te Heemstede

Mede door uw financiële steun kunnen wij onze activiteiten verwezenlijken, en de kinderen hier een onvergetelijk tijd bezorgen.

Wenst u meer informatie dan kunt u contact opnemen met M. de Vries  06-53753858 of J. Brugman  06-53990513

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*