Als u het echt wil weten….

…wordt het tijd om eens met ons mee te gaan!

We brengen momenteel kleding:
… naar Pobiedna in het Vrouwenhuis
… naar het Daklozenhuis Alberta in Smolnik
… naar de scholen in Lesna en omgeving
… naar o.a. de Sociale Dienst in Lesna.

We brengen ook ziekenhuismateriaal, van bedden tot rollators, naar het noodlijdende ziekenhuis in Luban.
Rollators verdelen we ook over de inwoners in Lesna en omgeving, via burgers en huisartsen.
 Het ziekenhuis in Luban vraagt en krijgt ook regelmatig ziekenhuismateriaal, Verbandmiddelen gaan vaak naar de Daklozenhuizen in Lesna en haar dorpen.

Alle transporten worden door PPL betaald. Uw donaties worden daarvoor gebruikt. Wij hebben de medewerking van 2 bedrijven, die transporten verzorgen vanuit Lesna. Als retourvracht komen ze dan bij ons in Nederland, waardoor wij voor een gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van hun diensten. Het ene bedrijf, het F-K Team, heeft grote opleggers rijden en Jan Haftarzyck heeft kleinere vrachtwagens, die regelmatig rijden op Engeland en Noord-Duitsland.
De dames van Dreams, de schoolhoofden in Lesna en het Hoofd van de Sociale Dienst, maar ook wij zelf, tijdens de trips, verdelen zo eerlijk mogelijk allerhande goederen. Voor bepaalde zaken, zoals een douche-stoel of een tafeltennistafel, hebben we een bestemming, waarmee dan specifiek rekening wordt gehouden. Tegenwoordig worden we daadwerkelijk gesteund door leden van de Gemeenteraad van Lesna, die vanuit hun “wijk” goed weten, waar wat nodig is.

Wij rijden zelf met luxe auto’s 5x per jaar naar Polen en nemen dan de kwetsbare of specifiek gevraagde spullen mee. (Computers, spelmateriaal, maar ook veel specifieke kleding voor bijv. de school in Grabieszyce, kinderen van 4 tot 12 jaar)