Kleding voor Polen ophalen bij de Schelp

We werden gebeld door Rob van Lent, onderwijzer op de bijzondere school, dat we waren uitgenodigd om kleding van de kinderen te krijgen om andere kinderen in Polen door de winter te helpen. Daar gingen we graag op in. Met een lege auto toog ik naar de school in de Nieuwe Landstraat in Haarlem-Noord. Daar zaten in de klas al 2 groepen klaar om mij met vragen te bestoken. Waar ging het nu heen? Welke kinderen kregen het? Hoe gaat u dat allemaal brengen? Ik heb ze verteld over hoe sommige kinderen daar wonen en hoe blij ze waren met de door ons gebrachte spullen. De pappa’s en mamma’s zorgen eigelijk niet zo goed voor hun kinderen, omdat ze geen geld hebben om kleren te kopen. Dat vinden ze zelf heel erg, want ze trekken liever hun jas uit in de bijtende kou als daarmee hun kinderen geholpen zijn. En koud kan het zijn! Vorig jaar was het daar minus 20 graden in december.  Daarna sjouwden ze allemaal hun eigen spullen naar mijn auto en hoefde ik het er alleen maar in te zetten. Alle juffen bedankt voor jullie inzet.

   

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*