PPL-Biljart eindigt het seizoen waardig

PPL had dit seizoen een biljartteam in de onderlinge competitie 3 Banden Groot met als spelers Kees Bouterse, Ruben Bouterse, Youri Tomassen, Tim Vlieger en Jan Katteler.

En dat team ging voor de Kinderweek 2008.

Wij hadden ons voorgenomen om deze Kinderweek-pot te spekken. Elke carambole, die door ons werd gemaakt, werd vermenigvuldigd met € 0,25 en kwam op ons conto. We zouden in het midden en aan het  eind van het seizoen een afrekening maken. We zouden ook de tegenstanders informeren over de PPL-pot en zij waren vrij om op onze geste in te gaan.  

De meeste teams deden dat of kochten het af met een donatie en een dikke knipoog naar de penningmeester. Per speler kwam er ca. 2 a 3 euro in de pot en afkoop was meestal in het voordeel van PPL. Heel terecht (achteraf) reageerde de kopman van een team, die bij winst van zijn 2 partijen dan 34 x 0,25 = € 8,50 had moeten storten. Het was niet het ergste als hij € 8,50 had moeten kiepen, maar stel dat hij beide partijen net niet wint. the worst case: Hij verliest beide partijen met een punt verschil en moet € 8,00 kiepen! Dat kan je iemand niet aan doen.

Waarom hebben we niet het onderste uit de kan gehaald?

  1. we maakten niet meer punten!
  2. de reacties waren over het algemeen positief, maar de slotakkoorden werden nog wel eens gemist…oftewel de donaties werden door de tegenstanders vergeten.
  3. het oog van de  penningmeester maakt het paard vet en hij was er lang niet altijd bij. (met z’n hoofd)
  4. we hadden niet de luxe van sponsors, die het bedrag verdubbelden…

Waarom we het toch leuk vonden?
a. we hebben veel geleerd van onze tegenstanders
b. de mensen gaven, na uitleg, met plezier voor de Kinderweek van PPL!
c. we vochten om van de onderste plaats af te komen! (Voor de jongeren een must) … en dat is nog gelukt ook!

Onze teamspelers hebben gezamenlijk het niet onaanzienlijke bedrag vergaard van € 243,00. Dat is ruim 10,00 per kind. Daarmee kunnen ze, na de dierentuin in Rotterdam de Euromast bezoeken!

Op de finale-avond won Youri Tomassen  strategisch het onderlinge Persoonlijk Kampioenschap van het team. We gunden het hem, want hij kwam door zijn overwerk pas 1,5 uur later en miste de gezellige proloog. Proost, Youri!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*