Sinterklaas in Polen

Zaterdagochtend zijn we met Sinterklaas naar Pobiedna en Grabiszyce gegaan. Wat we daar hebben gezien is niet te geloven! Armoede in dorpjes is niet vreemd maar daar…
Foto’s zijn niet genoeg om dat te begrijpen…

Op zaterdag om 4 uur hebben we, Stichting Dreams, de kinderen uit Lesna naar een bijeenkomst met Sinterklaas uitgenodigd. De kinderen zijn met ouders gekomen en dat was een heel goed idee omdat behalve dat het donker was, ook de kerstpakketten heel zwaar waren. Een pakkett weeg ongeveer 7 – 8 kg. De kinderen probeerde ook met Sinterklaas praten, maar we zeiden tegen ze dat hij geen pools spreekt omdat hij uit NL komt. Ik, Jola, probeerde iets te vertalen en Sinterklaas kon ook een beetje pools begrijpen. De kinderen hebben voor de Sinterklaas gezongen en gedichtjes in zijn oor gefluisterd. Ze waren alleen een beetje bang dat hij niets zou begrijpen. Het was heel erg druk in die kleine zaal bij Dolwis, maar het maakte ons niets uit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*