2 transporten naar Polen: “slavendrijvers!”

De vrachtwagens zijn vrijdag, 22 dember jl, naar Polen afgereisd, vol met bedden en stoelen van Hotel Haarlem Zuid in Haarlem. De directeur van het hotel zag alleen maar een win-win-situatie (nuttige zaken voor de Polen en zij deden er niets meer mee) en was ons dankbaar voor al het sjouwwerk. Eindelijk kon hij weer eens door de opslagruimte Lopen i.p.v. klauteren.

We zaten met 5 man over in het restaurant en namen een biertje van hem. Nico Kooy, Piet Emans en Jack Hoekmeijer waren reeds naar huis gestrompeld. Fiona, die reageerde op het dragersverhaal in de krant van deze week(!), had huiselijke verplichtingen. Eelco de Boer, Bart Bakker en Marcel de Vries namen de honneurs van de anderen waar door ons, ondergetekenden, als “slavendrijvers” te betitelen. En ze hadden gelijk. Eigenlijk was het gekkenwerk, achteraf. Ruim 700 stoelen, 120 bedden, 120 matrassen en 40 rijbedden proppen in twee trucks van het F-K Team. (Ik zelf durfde op het laatst niet meer op het knopje van de lift te drukken, waardoor de deuren weer open gingen en weer 17 bedden er uit moesten worden gehaald en naar de truck gebracht. Op het laatst drukte ik pas op het knopje als we weer ’n beetje “bij de mensen waren”) Het was heel zwaar, maar we hebben het gefikst! Ali, eigenlijk de grootste “slavendrijver” en rustige allesregelaar van het hotel, heeft ons prima verzorgd met een complete broodmaaltijd tussendoor en drankjes voor de dorstige kelen.

Sjouwers, hartstikke bedankt voor jullie werk. Het was veel te veel, maar de chauffeurs wilden ook thuis Kerstmis vieren. Wees ervan overtuigd, dat we goed werk hebben gedaan. Slaap lekker uit met Kerstmis in de rustige gedachte dat mijn Oma altijd al vond: Werken is ook bidden. En we hebben op 1 dag voor minstens 3 dagen gewerkt!

Uw slavendrijvers Jan Katteler en Johan Brugman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*