Waar zijn we mee bezig (II)

NOG MEER VOETBAL

Leszek Konarski, de oprichter van de nieuwe voetbalclub The Raccoons uit Grabieszyce, heeft BVC Bloemendaal warm gemaakt voor zijn activiteiten. Het zaterdagteam uit Bloemendaal gaat zich hard maken voor The Raccoons om voetbalbenodigdheden, kleding en geld bijeen te sprokkelen in Bloemendaal om hun daarmee te verrassen. Zij zullen tevens, tijdens hun trip in Polen, hun de fijne kneepjes bij brengen van de training en het begeleiden van zo’n groep bijbrengen. Leuke perspectieven voor de Poolse Raccoons. (Naam verzonnen door de jeugd van Grabieszyce zelf!)

BERICHTEN VAN DE GEMEENTE LESNA

Het verkeersveiligheidsplan van Lesna krijgt steeds meer voet aan de grond. Het plan is opgezet n.a.v. een onderzoek van de zoon van burgemeester Markiewicz met subsidie van de gemeente Bloemendaal. De Heer Markiewicz is een gekozen burgemeester en hij moet wellicht in september het veld ruimen na 2 periodes zitting te hebben gehad. Voor PPL is het natuurlijk belangrijk wie de volgende wordt, maar we hebben er alle vertrouwen in. Wellicht maken we deze burgemeester nog een periode mee! Inmiddels hebben we bij de gemeente Bloemendaal toestemming gevraagd om wederom een Poolse vertegenwoordiger naar Bloemendaal te mogen halen om ditmaal het ouderenbelid onder de loep te nemen. Voor Polen is dit een vrij onbekend onderwerp, maar de burgemeester van Lesna erkent de kentering in het Poolse dat het niet meer vanzelfsprekend is dat de oudere in het gezin van de kinderen wordt opgenomen. We hebben aan de gemeente Bloemendaal ook gevraagd om financieel mee te werken het werk van Most mogelijk te maken.

Het TAMAFEEST in Lesna, bekend vanwege zijn muziekfestival, zal zijn op 5 en 6 Augustus a.s. Voor degenen, die Polen eens willen bezoeken, een must. (van 3-8 t/m 7-8)

MOEDERHUIS IN POBIEDNA

Het gaat goed met het Moederhuis. Ze hebben Kasia deze week verkocht, maar JOLA 2, de koe van KICI en het veteranenvoetbalteam van BVC Bloemendaal, is wederom in verwachting! Ze hebben niet echt tekort, sterker, ze worden steeds meer geholpen door goedwillende omwonenden!

DAKLOZENHUIS IN SMOLNIK

U moet allemaal de hartelijke groeten hebben van de uiterst sympathieke Jan, de leider van het huis. Hij meldde dat 40 stapelbedden een geschenk uit de hemel zou zijn. Wel, deze week kan hij ze, dankzij U, verwachten! Helaas is het werkpaard van het tehuis ziek en verkocht. Dat scheelt ze 2500 Euro, want een dood paard moeten ze afvoeren a raison van 2000 Euro. Nu hebben ze er nog € 500,00 voor gekregen… leven en overleven. Op 25 februari viert Hotel Leliwa haar 10 jarig bestaan. PPL hoopt dat het headquarter van PPL nog vele jaren zo mag functioneren! U hoort van ons, we gaan de vrachtauto laden!

namens de leden van PPL,
Jan Katteler

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*