Waar zijn we mee bezig (I)

We hebben al een tijdje niets van ons laten horen en toch zitten we niet stil. Lees maar! We zijn onlangs met z’n drieën, Johan, Chris en ondergetekende, naar Lesna geweest en hebben daar een hoop zaken besproken.

Kinderweek 2006

Het bestuur van de Vrienden van de Stichting van het Fort Penningsveer maakt het ons weer mogelijk met een groep kinderen (20 dit jaar!) van 14 t/m 20 aug. het fort te bevolken. De vrienden van het Fort hebben ook een website waarop u kan zien hoe ze het mogelijk maken om het Fort Penningsveer te behouden en zelfs elke keer weer te verbeteren.

Allemaal vrijwilligerswerk! Misschien een idee om uw bedrijf of vereniging voor een paar dagen te huisvesten? Afvalzorg b.v. heeft er met veel plezier een weekend georganiseerd!
 
MOST
 
Het gaat Most niet voor de wind. De winter heeft diepe sporen achtergelaten in het pand, waar ze de gehandicapten onderbrengen. Geen verwarming, geen sanitair, dat hakt er in en ze moesten hun activiteiten dan ook bij 10 granden min staken. We hopen snel weer betere berichten van ze te krijgen. Inmiddels zijn we hard op zoek in Polen naar de goede leverancier van de traplift waarvoor KICI ons ruimhartig deels heeft gesponsord! Tekeningen en foto’s zijn gemaakt. Ze hebben er nog een Sinterklaasfeest gevierd , waar elders nog een foto van op de website staat.

TRANSPORT

Afgelopen vrijdag kregen we bericht van Leszek Konarski dat er een vrachtwagen op weg is naar Duitsland, die maandag leeg in Nederland kan zijn. Hij zou mee kunnen nemen: de 40 stapelbedden van het InnerHotel in Amsterdam, die voor het daklozenhuis klaar staan, de 40 prachtige stoelen, die voor Most zijn bestemd en via de Fa. v,d, Stoel zijn bemachtigd, het prachtige meubilair met de mooie kasten en spiegels (!) uit de Heemhaven voor de Stichting Most kan mee, de slaapzakken, de computers, de winterkleding, die wij niet meer mee kregen, de printers, enfin, nou zoeken we hulp voor het laden morgenochtend.
Het vervolg leest u binnenkort, want we moeten het nog hebben over de trips van HBC (mei) en BVC Bloemendaal (juni), het Tamafeest in Lesna en het Moederhuis in Pobiedna, de koeien, het paard van het daklozenhuis en natuurlijk de gemeente Lesna, in casu de burgemeester, en de gemeente Bloemendaal anderszijds!

Oh ja, Jola woont in Utrecht voor studie nederlands en vindt het vast leuk op haar Hollandse telefoon wat mensen te spreken,(0649819116) Ze gaat les geven op een Bloemendaalse school. Gaaf!

U hoort van mij!

Jan Katteler

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*