Leuke weetjes

De liefde gaat door de maag, zei Jack Hoekmeijer en heeft uitgezocht wat die envelopjes (soort ravioli) nou in hield. Het is eigenlijk een Joods/Pools gerecht. De Polen zijn erg gastvrij, maar ook vaak straatarm. Deze ravioli-envelopjes worden gemaakt met aardappelen, uien en bloem. Dat zijn allemaal heel goedkope producten, die overal voorhanden zijn. Volgens de Joodse rite schijnt het heel bijzonder te zijn als deze “koekjes” aan u worden aangeboden. Ze houden een bijzondere band in tussen de gever en de ontvanger. aldus Jack Hoekmeijer. De smaak is overigens niet om over naar huis te schrijven. En dan hebben we ook nog dat liedje dat de Polen overal en te allen tijde zingen. Het is eigenlijk hetzelfde als “Lang zullen ze leven”

Sto lat, Sto lat!

Niech zyje, zyje nam!

Sto lat, Sto lat!

Niech zyje, zyje nam!

Jeszcze raz, jeszcze raz, niech zyje zyje nam!

Niech zyje nam!

Als je dit uit het hoofd leert, kan je bij de Polen niet meer stuk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*