WATERSNOOD(RAMP) IN LESNA (met filmpje)

Wij wisten het al, maar de kinderen tijdens de afsluitende BBQ van de Kinderweek nog niet. De kinderen werd het pas zondag, ergens bij de Duits/Poolse grens verteld. Een enorme overstroming vanuit Tsjechië veroorzaakte een ware chaos in Lesna. Op zondagavond 8 augustus jl. opende het NOS-journaal met beelden uit Bogatynia, een plaats met de grootste bruinkoolmijnen, die er niet om logen. Bogatynia ligt ongeveer 40 km. van Lesna, maar ook Lesna is hevig getroffen. U snapt natuurlijk dat het verhaal van de Kinderweek wat op de achtergrond is geraakt door deze gebeurtenissen.

Voor degenen die Lesna kennen en in Hotel Leliwa hebben gelogeerd weten hoe het in normale omstandigheden er uit ziet. De beelden doet menigeen schrikken.

De chaos van het kolkende water door de huizen en straten van Lesna hebben we de kinderen helaas niet kunnen besparen. We hebben inmiddels wel contact met de directeur van de Sociale Dienst van Lesna. Hij vraagt ons nog niets, want hij heeft ook nog geen beeld van de schade, maar het is welk duidelijk dat de gemeenschap van Lesna weer hard is terug geworpen. Je hoeft geen koffieprut-kijker te zijn om te bedenken dat onze “klantenkring” in Lesna onverwacht is uitgebreid!

Helpt u ons helpen?!

Onze bank is: ING Bank: 67.44.26.312 t.n.v Stichting Polen Project Lesna o.v.v. Watersnood

Met een kleine delegatie zullen wij eind augustus Lesna bezoeken om eens met de directeur van de Sociale Dienst te praten maar ook om de mensen te laten zien dat wij hen niet in de steek laten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*