Het paard van Sjeng

A.s. dinsdag, 4 maart 2008, om 12 uur, zal Sjeng door PPL in het zonnetje worden gezet, maar met hem alle (ook Poolse) medewerkers en de Directie van het hotel voor hun bijdrage aan het paard voor het Daklozenhuis in Lesna. We hebben tijdens het laatste bezoek aan Polen een leuke foto gemaakt, die we hebben ingelijst. We zullen hem aan Sjeng overhandigen.

Hij heeft vanaf mei 2006 met de gedachte rondgelopen totdat hij enige medewerking bespeurde bij zijn collega’s. Vanaf Kerst 2006 is hij steeds bezig geweest om geld in te zamelen. Zelfs zijn Poolse collega’s moesten er aan geloven! In september kreeg ik bericht van hem dat hij 500 euro bij elkaar had. Hij heeft er niet bij stil gestaan dat alles in Polen ook duurder wordt en tot onze schrik hoorden we dat een paard geen 500 euro, maar 1000 euro moest gaan kosten. We hebben Atax de Vries uit Hillegom en de Fa. Rutte Delicatessen uit Bloemendaal, 2 sponsors van PPL, bereid gevonden om ook aan dit project mee te werken. Sjeng had nog eens met de Directie gesproken, die nog eens een duit in het zakje deed. Zo is uiteindelijk de 1000 benodigde euro’s bijeen gekomen.

Op dinsdag 12 uur in hotel Crown Plaza te Hoofddorp zal tijdens een kleine bijeenkomst Sjeng en de andere mede-spelers hiervoor in het zonnetje worden gezet! Ook aan de kant van de Polen liep het niet op rolletjes. De zwerver, die de verzorging van KUBA-1 op zich had genomen, was na de dood van het paard in de loop van de 2 jaren enigszins labiel geworden. Hij verzorgde zich zelf niet goed meer en hij had zich enige malen verslingerd aan de alcohol, hetgeen streng verboden is in het R.K. Daklozenhuis. Redenen voor de leider, Jan Syskala, om te twijfelen aan de verzorging van het nieuwe paard. De druk van PPL heeft Jan, zelf ooit zwerver, toch doen besluiten om het nog een keer met de man te proberen. Het paard doet nuttig werk met o.a. het sjouwen van hout uit de bossen (verwarming!) en hij vervangt een auto door ook de boodschappen (voor 100 man soms!) op te halen. En wat dacht u van een tocht met de arrenslee??

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*