Dodentocht 2007

100 km gelopen voor Kinderweek 2007 van PPL
“Mijn zoon gebruikt het als een karaktertest… ajai, ik hoor net dat hij is uitgevallen …jammer…hij wilde de 1500 km mountainbike-race in Australië gaan doen….” 

Na de start is het als een begrafenisstoet van 9000 deelnemers, die door Bornem schuifelt.

Heleen Hauer en Rob Smits liepen bescheiden ergens achteraan. Het gaat niet om de snelheid; de eindstreep halen, binnen 24 uur is genoeg… Iedereen liep zich af te vragen, waar ie in Godsnaam aan was begonnen, 100 km lopen in 24 uur. Gekkenwerk. Er loopt een volwassen vent met het vaandel van zijn favoriete feest in een plaatsje, niet ver van Bornem, waarschijnlijk een weddenschap geweest. Hij heeft er 100 km mee gelopen, nou ja…gelopen, gestrompeld, maar wel over de finish zien gaan! De twee karakteristieke Molukkers uit Alphen a/d Rijn, grote bossen haar en zo uit het trainingskamp, heb ik na 50 km niet meer gezien. Waarschijnlijk waren zij twee van de 3500 deelnemers, die de eindstreep niet hebben gehaald. Heleen en Rob liepen er fris bij. Zij trokken zich niets aan van de snelheid, waarmee de anderen begonnen. De vol met koolhydraten geperste galgenmaaltijd vooraf met hun volgers lieten zij zich smaken in de wetenschap, dat het verder alleen maar fruit, cookies en water zouden zijn wat hen werd aangeboden van de (prima) organisatie. Er waren overal rustpunten ingebouwd, waar de volgers, 5 in getal, hun zouden opwachten met kleding, een rustplek en een bemoedigend woord. “Je ziet er nog goed uit, beter dan vorig jaar”. Toen regende het pijpestelen. Nu was het droog en overdag kwam zelfs de zon door. In de middag werd het afzien vanwege de warmte. Truitje aan, andere broek, truitje weer uit en de begeleiders haalden alles uit de auto, als ze maar bleven lopen.

Een teer punt was de stop in Opdorp. “Waar zitten jullie?” “In Opdorp, dat leuke restaurantje, de poort van Cyriel, kom daar maar naar toe”. 10 minuten later zaten de lopers bij ons aan tafel, waar net de heerlijke Lasagna en Tagliatelle-schotels werden opgediend. “Doe mij maar koffie” hoor ik ze zeggen. Geen stijl en bot naar de lopers. Maar het was wel lekker. In Lippelo komt Bert van Dijk als haas in de baan. Oorspronkelijk hadden we reeds eerder een haas willen inbrengen, de Pool Kuba  Michurek (23), maar die laat zich niet vermurwen, ondanks zijn toezegging bij de start. Bij St-Amands zijn we de Pool ineens kwijt. Hij had iets gemurmeld over “I see you at the finish”, maar dat nam de ontvanger van het bericht niet serieus. Hij zal toch niet… Jawel, aan de streep verstuurde hij een SMS, dat hij goed was aangekomen en dat die 10 km hem goed was bekomen. We hadden hem ook wel gepiepeld met onze opmerkingen, die hier niet voor herhaling vatbaar zijn.

 

Aan het eind was de furore! Heleen en Rob kwamen binnen na de man met de terrasparasol (!). Zij waren een van de 5489 deelnemers, die het hadden gehaald.

Een herinneringsbeker werd hen, namens Bert van Dijk, uitgereikt. Bert zelf had de 25 km ongeschonden uit gelopen en werd dus gefeliciteerd met zijn “bekroond haasschap”.  Wij, van de begeleiding,  vonden een prijs eigenlijk ook op z’n plaats vanwege de “slapeloze” begeleiding van Eric. PPL was hartstikke blij met het resultaat. De sponsorloop was een succes voor iedereen , die er belangeloos aan had meegewerkt. De speaker zei het goed: “De Stichting PPL feliciteert haar lopers Heleen Hauer en Rob Smits met hun succesvolle deelname, waardoor de Kinderweek 2007 weer een succes kan worden!” En zo is het.

 

Jan Katteler en Johan Brugman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*