Dzien Sredniowiecza

De stichting Dreams heeft 14 oktober jl. een Middeleeuwse Dag georganiseerd voor 30 kinderen uit Lesna en Grabiszyce

’s Ochtends is de hele groep naar het kasteel vertrokken. Na zo’n 1,5 uurtje lopen zijn ze allemaal warm in het kasteel ontvangen. Eerst mochten ze het kasteel bezoeken. Ula, een van de “Dreamers”, die een mieddeleeuwse jurkje aan had, heeft de kinderen over de geschiedenis van het kasteel verteld. De kinderen mochten ook geheime tunnels zien en ook binnen lopen. Daarna zijn ze naar de vestinggragt gelopen waar de middeleeuwse ridders met allerlei hapjes en drankjes stonden te wachten. De ridders hebben over hun leven verteld en met elkaar gevochten. Middeleeuwse dame’s hebben middeleeuwse dansen gedanst. Dat vonden de kinderen echt top. Daarna mochten de kinderen ook de ridderskleding aandoen en checken hoe zwaar de zwaarden waren. Nog een beetje eten en drinken en de grote competitie is begonnen. De kinderen zijn in 5 groepen verdeeld. Ze hebben met een pataat tegen de ridders gegooid, op middeleeuwse skieen gelopen, de lijn getrokken en veel andere dingen gedaan. Iedereen heeft een prijs gekregen.

Na het warm eten zijn ze terug naar Lesna gelopen. Dat was een spannende dag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*