De dodentocht in Bornem: Onze stappers deden het!

Heleen Hauer(42), partner van Bert van Dijk, en loopmaat Rob Smits(43), alias Zonder Schoen, liepen de Dodentocht van Bornem uit. Samen met 8411 mede-stappers (Belgisch) startten zij om 21.00 uur de monstertocht. 100 km lopen in 24 uur.

Heleen had vrijwillig de plaats ingenomen van Leni de Vries, die 2 jaar geleden al haar visitekaartje had afgegeven, maar nu wegens ziekte moest afhaken. ” Ik heb als langste afstand 53 km gelopen tijdens de Vierdaagse. Mijn sub-doel is 80 km.Dat zou al heel knap zijn. Als ik zo ver ben dan bekijken we of het haalbaar is, die 100 km” Rob Smits kwam er op de heenreis achter dat hij van alle gemakken was voorzien, maar dat zijn wandelschoenen nog thuis stonden… Bert van Dijk heeft ze later op de avond vanuit Amsterdam meegenomen.

Gezelligheid troef in Bornem met als sponsors Palm en Duvel (!), maar daar kwamen Heleen en Rob niet voor. Uitgerekend bij de Palm Brouwerijen versliepen hun begeleiders zich en kwamen Heleen en Rob moederziel alleen aan om 08.30 uur in de grote Pauze-tent van Palm. Rob meldde dat hij nu zijn record had bereikt, meer dan 53 km, en wilde het voor gezien houden. Hij liet onze smeekbeden om door te gaan heerlijk over zich heen komen en pakte manmoedig de draad weer op. Bij de volgende stop liep Rob voor Heleen uit en gaf daarmee aan dat hij zijn dip had overwonnen. Beiden zagen er pedant uit en voorzichtig informeerden wij naar het 100 km-doel. In Opdorp zette PPL een nieuwe troef in. Bert van Dijk zou het resterende deel, 27 km, meelopen. In St.Amands, 10 km voor de eindstreep, deed bij Heleen en Rob alles pijn, maar ze maakten geen uitgebluste indruk. Vele stappers, die de eerste uren met een noodvaart waren vertrokken, hinkten met hen mee naar de finish. 3327 (40%!) lopers haalden dan ook niet de eindstreep.

Voor Heleen Hauer en Rob Smits kraaide de victorie! Midden in Bornem had PPL 2 confettibommen voor hen in petto, werden ze door de speaker gefeliciteerd namens u en kregen ze de medaille van de organisatie. Bert van Dijk had als verrassing voor de lopers én begeleiders 4 pompeuze prijsbekers op de eindstreep. Wij waren er trots op bij dit gevecht om louter de eer er 24 uur (minus 1 uur slaap) bij te mogen zijn!

Johan Brugman & Jan Katteler

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*