Kuba is niet meer

 LAATSTE NIEUWS: SJENG DRIESSEN, HBC-ER EN EEN VAN DE CHAUFFEURS NAAR POLEN, MAG EEN ACTIE OP TOUW ZETTEN BIJ ZIJN WERKGEVER HOTEL CROWN PALACE. HIJ HEEFT ER GROOT VERTROUWEN IN. WIJ DUS OOK!

We waren afgelopen weekend o.a. op het terrein van het daklozenhuis voor mannen. Er was iets aan de hand. Er was niet de gebruikelijke arbeid, activiteit op het terrein. Normaal staan ze hout te zagen, de grond te bewerken of de tuin bij te houden. Ze werden altijd bijgestaan door KUBA. Kuba is een immens Belgische hengst (uit Polen), die met recht zo sterk als een paard is. Hij doet het betere sleep- en sjouwwerk en draait zijn voorbeen niet om voor een ritje naar Lesna met de houtkar of naar het bos. Wij van PPL hebben al eens mogen meerijden op de zelfgemaakte slee van het huis. KUBA ging er voor. GING, want Kuba is niet meer en dat is verdraaid onhandig. Het grotere werk kan niet meer worden gedaan.

Iemand in de groep zei:”maar een zaagmachine en een tractor is toch veel handiger!?” Hij vergat even dat daar alles aan stuk kan gaan + de kosten van aanschaf + brandstof of stroom, terwijl Kuba 10 jaar lang zijn werk heeft gedaan voor een schijntje, ’n hap hooi en af en toe een dokter. Hij werd ziek, de dokter vond hem te oud worden voor zijn werk. Ze hebben hem moeten verkopen.
WAT NU????
Wij vertelden terloops het verhaal van de BVC Bloemendaal-KOE voor Pobiedna, die nu melk staat te geven dat het een lieve lust is.

Helpt U ons mee om dat paard voor het daklozenhuis in Lesna mogelijk te maken?

ING-Bank: no. 67.44.26.312, KUBA 2…
Meteen doen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*