Verslag Kinderweek 2013

Maandag 

Vanaf 10 uur ’s ochtend werd door iedereen van PPL hard gewerkt om de kinderen weer te kunnen ontvangen op Fort Penningsveer. Om 13.30 was het weer zover en draaide de bus het terrein weer op en de Kinderweek kon weer beginnen. Een groep van 21 kinderen (chauffeur Andre had zijn dochter meegenomen) dit keer.

Na ontvangst in de eetzaal werd er eerst een kaars aangestoken voor onze geliefde en onlangs overleden voorzitter door één van de kinderen.

Daarna uitreiking van de traditionele toilettassen en ook de petten werden niet vergeten, zodat later in de week wij de groep kunnen onderscheiden van andere kinderen.

Rond 15.30 werd er een maaltijd geserveerd, gesponsord door Slagerij van der Werff, die de kinderen zich heerlijk liet smaken. In de avond zijn we nog naar Ikea gelopen om te genieten van een hotdog en een ijsje.

Dinsdag

De dag begon met de aankomst van piraten die een toneelstuk voor de kinderen opvoerden. Deze voorstelling werd verzorgd door de Stichting Samen Spelen.

Daarna was het de beurt aan de spelletjes.

Het weer was deze keer ons goeg gezind.  Na de vele spelletjes werden de magen hongerig en togen we naar Pino’s Pasta Party bij Bocciofila, waar een goed verzorgde pastamaaltijd ons wachtte.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Polderbaan bij Schiphol en iedereen ging daarna voldaan naar bed.

Woensdag

Traditioneel is dit “Dirks Day”. Vroeg in de morgen togen wij zoals het protocol van Dirks Day voorschrijft naar het Gemeentehuis in Bloemendaal alwaar wij werden ontvangen door de Burgemeester.

Na een korte rondleiding en het vragenrondje werden we meegenomen naar de geheel vernieuwde Zandwaaier, waar wij door een heuse boswachter werden onderwezen wat er groeit, bloeit en leeft in de duinen. Na een wandeling naar een meertje en een wedstrijdje “duin beklimmen” gingen wij verder naar het Bloemendaalse strand waar wij weer gastvrij werden ontvangen door de Reddingsbrigade.

Ondertussen pakten donkere wolken zich samen en gedurende de lunch, verzorgd door Dirk, vielen de eerste regendruppels. Maar dit deerde ons niet en wij gingen toch het strand op voor de foto en om de kinderen toch even de zee te laten zien. Achter onze rug zag Dirk dit met lede ogen aan en heeft hij bij een naast gelegen trampolinecentrum van “Rooie Kees” voor elkaar gekregen dat wij in plaats van in de zee te zwemmen mochten trampoline springen. Dit was voor de kids een groot feest en er werd met volle teugen genoten.

Op de terugweg naar het Fort stopten wij even bij de winkel van Edwin Rutte voor een ijsje, waarna wij de dag op het fort afsloten met een heerlijke maaltijd. Kip, appelmoes, komkommer en aardappelsalade.


Wij hopen morgen op beter weer.

Donderdag

Het weer zat mee en we gingen zoals gebruikelijk op de donderdag naar Linnaeushof, de grootste speeltuin in Europa, zoals het ook wel wordt aangeprezen. De kinderen keken hun ogen uit en ze konden niet wachten om hun gang te gaan.

Halverwege de dag werd er geluncht met een kindermaaltijd. Toevallig was er ook deze dag een actie in het park gaande ter bevordering van het eten van meer zuivel en fruit. Je kon hier je eigen toetje maken. Sommige kinderen profiteerden daar gretig van en gingen tegen de regels in wel 2x iets halen.

Halverwege de middag togen we naar het ‘Zwemparadijs” alwaar de kinderen zich helemaal lieten gaan en er werd flink gespetterd.

Na Linnaeushof werd er koers gezet naar hotel Crowne Plaza in Hoofddorp waar de kinderen, en de volwassenen, zich tegoed konden doen aan heerlijke hamburgers, frites, frikandellen (hotelkroketten, zoals 1 kind ze noemde) en frisdrank. Daarna gingen we met z’n allen naar de kantine waar de kinderen hun schilderskunsten konden vertonen. Er zaten sommige “Picasso’s” bij.

Daarna weer naar het Fort waar de kinderen nog even werden opgemaakt en geschminkt.

Vrijdag

Vrijdag was het weer ons ook gunstig gestemd en togen wij naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het werd een dag met veel plezier en bezienswaardigheden. Een vogelshow en een speeldorp was er ook voor de kinderen.

Na een vermoeiende dag werd op de terugweg halt gehouden bij Schiphol om de kinderen de vliegtuigen van dichtbij te kunnen laten zien en er werd in een heus vliegtuig gestapt. Zoals gebruikelijk aten wij gezamenlijk op de vloer voor de Burger King.

Daarna weer naar het Fort om te kunnen gaan slapen en weer te kunnen dromen over een nieuwe onvergetelijke ervaring.

Zaterdag

De laatste dag alweer en ook deze keer weken wij niet af van ons gebruikelijk programma en gingen wij naar Volendam en Marken. De kinderen werden ook weer in een kostuum gehesen en de groepsfoto werd weer gemaakt die de kinderen ‘s-avonds in een fotolijstje verpakt kregen aangeboden.

De boottocht naar Marken was ook een feest en de aldaar genuttigde lunch was bijzonder. Intussen werden op het Fort de voorbereidingen getroffen voor de afscheidsbarbeque met de genodigden.

De barbecue lieten de kinderen zich goed smaken. Tussen de bedrijven door werden de helpers en sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan deze fantastische week met toch een zwart randje vanwege het ontbreken van onze overleden voorzitter. Aan het einde van de barbecue werd hij herdacht door een lampion op te laten zodat zijn “ster”altijd te zien kan zijn. De kinderen bedankten iedereen door voor ons een pools lied te zingen.

Nadat de gaten waren vertrokken en hebben wij in de eetzaal afscheid genomen van de kinderen en zij van ons. De kinderen hadden een prachtige collage voor ons gemaakt als dank. Ons gezamenlijk glas “champagne” werd geheven en ook werd er een tweede lampion voor de kinderen opgelaten zodat ook hun ster altijd te zien zal zijn.

Na een voor sommige emotioneel afscheid vertrok de bus weer richting Polen en konden wij terugkijken op een geslaagde week.

Zondag met alle liefde en met z’n allen het Fort opgeruimd.

Alle foto’s vind u hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*