Kerstmis in Polen…

Het kan guur zijn in Polen. En koud. De Stichting PPL is daar al vanaf mei mee aan de gang. We zamelen kleding in, warme truien en jassen. Er zijn dames al vanaf juni voor ons aan het breien om sjaals en truien aan ons mee te kunnen geven voor de kinderen, die in augustus al in Nederland waren voor de KINDERWEEK. Het was een hele leuke groep kinderen, die dankbaar waren en blij waren het ook eens mee te mogen maken. De Kinderweek heeft namelijk een veel grotere uitstraling dan wij altijd hebben gedacht. De kinderen vinden het een eer om mee te mogen, uitverkoren! En jaren later laten ze dat nog blijken; ze zijn het niet vergeten.

Maar er zijn nog veel meer kinderen in de omgeving van Lesna, die elke dag honger hebben en niet naar school kunnen, omdat ze geen kleding en schoenen hebben om aan te trekken. U vindt dat raar in 2012? Wij ook. En toch zien we elke keer als we daar komen de armoede, die ze weliswaar verborgen voor ons houden, maar zichtbaar wordt door de meldingen van de onderwijzers waar we contact mee hebben. WE horen het bij de Sociale Dienst, die het heeft over 500 gezinnen, die dik onder het minium zitten.  Ter voorbeeld: diezelfde Sociale Dienst rekent ons voor dat men per gezin als bijstand 150 ZL krijgt, dat is 37,50 euro per week! Dat is hun inkomen, daar moeten ze van rond zien te komen. De gemeente Lesna heeft niet meer te besteden en is afhankelijk van de overheid.

Voor de kinderen van die families zetten wij ons in en met ons de Stichting Dreams. De vrouwen van die Stichting benadrukken terecht dat de kinderen part noch deel hebben aan de oorzaak van de armoede. Zij leven daardoor in een wereld met een uitzichtloze toekomst en moeten toezien hoe hun omgeving er mee om gaat. Zij zijn de kinderen van de rekening. Daar probeert PPL en de Stichting Dreams wat aan te doen. Het is een druppel op een gloeiende plaat, dat weten wij ook wel, maar als we daardoor maar één kind kunnen helpen, is ons doel bereikt! We gaan daarom elk jaar kerstpakketten maken en brengen die rond de Kerstdagen rond.

Helpt u ons mee om hen te helpen?

Wij helpen de mensen in Lesna graag, maar we kunnen het niet alleen! We hebben u nodig.

Elk pakket kost € 10,00. De meeste zaken voor het pakket worden in Lesna en omgeving gekocht. Dat is voor ons goedkoper en goed voor de middenstand.   

Al het ingezamelde geld gaat naar de arme kinderen  in Lesna, rechtstreeks:

15 november gaan we er weer heen om af te rekenen.

 

U kunt uw gift overmaken op rekening nummer 67.44.26.312

t.n.v. Stichting Polen Project Lesna

 

U kunt een flyer downloaden en afdrukken om onder uw kennissen te verspreiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*