“Tandpasta, zeep en een tandenborstel, graag…”

Voor de tweede Kinderweek, in 2002, kregen we van een van de vrijwilligsters in Lesna, die zich hadden opgeworpen om te helpen ( het latere “Dreams” ) een e-mailtje: “We hebben een probleem… de ouders hebben geen geld om de kinderen de spullen mee te geven, die ze nodig hebben om in Nederland te verblijven… Vorig jaar hebben wij het gekocht voor ze, uit ons eigen zak, maar we kunnen dat niet blijven doen…” Sindsdien zorgen we er voor dat de kinderen bij aankomst een toilettas krijgen, waar dat allemaal in zit. De eerste paar jaar hadden we Kapperservice in Heemstede, die ons sponsorde, waar we Rut eeuwig dankbaar voor blijven. Maar Rut stopte met werken, bleef ons helpen, maar de bron droogde uit. Joke Katteler ging op zoek naar particulieren, die haar wilden steunen. Met kunst- en vliegwerk kwamen we elk jaar toch weer met een vol toilettasje voor elk kind. Zelf zag ik Joke toevallig weer in de kranten om te snuffelen naar koopjes en aanbiedingen op dat gebied. Ze heeft nog niet al haar donateurs benaderd, maar ze weet zeker dat u haar weer niet in de steek laat!

Jan en Joke Katteler

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*