Kinderweek(end) 2010…wij zijn blij met elke donatie!

Voor PPL (Stichting Polen Project Lesna) zijn dit de belangrijkste drijfveren van haar bestaan. Natuurlijk doen we met veel plezier het inzamelwerk van allerlei zaken hier in Nederland en natuurlijk organiseren we met veel plezier transporten naar Polen om het leven daar wat dragelijker te maken voor de gemeenschap in Lesna.

Maar het meest tot de verbeelding sprekende hulp aan het plaatsje Lesna in Polen, met maar liefst 500 families, die onder de armoedegrens leven, zijn de kinderen uit die gezinnen, die we uitnodigen voor het Kinderweekend en de Kinderweek. De meiden van de Stichting Dreams uit Lesna doen het meeste werk: eerlijk is eerlijk. Kaska en Kasia, met steun van vriendinnen uit Lesna, volgen de kinderen, selecteren (helaas, dat moet) en begeleiden hen tijdens de voorbereidingen.

Ze maken het programma voor het Kinderweekend. Ze vragen de troubadour van Lesna voor een avondje zingen rond het kampvuur, bedenken spelletjes op de camping en last but not least komt de vuurspuwer van het slot Czocha speciaal voor de kinderen in het pikkedonker op de camping zijn show opvoeren! De mensen van PPL nemen de tenten mee, helpen met de barbecue en laten zich het water in slepen onder luid applaus van de dertig kinderen! Vreemde Hollandse ogen dwingen ook wel eens ondanks dat de taal een barrière zou moeten zijn; lichaamstaal kan doorslaggevend zijn bij corrigeren!

Wij van PPL nemen de kosten van dit weekend voor onze rekening.  Hetzelfde geldt voor de kosten van de Kinderweek. Vorig jaar hadden de meiden van Dreams zelfs sponsors vanuit Lesna zelf en voor dit jaar hebben dezelfde sponsors nog niet afgehaakt. De transporteur van de hulpgoederen heeft onlangs ook metterdaad geld gegeven om het organiseren van deze kinderfeesten mogelijk te maken.  

Maar we hebben veel meer nodig!

De kosten stijgen, de crisis hakt er aardig in, maar we weten zeker dat onze donateurs ons niet in de steek zullen laten. We hebben met de actie Kinderkerstpakketten in november vorig jaar gezien dat mensen niet terug deinzen voor echte hulp, rechtstreeks aan arme mensen. Niks geen vergoeding van kosten voor PPL-ers; zij betalen hun trips zelf!

Uw bijdrage aan PPL gaat rechtstreeks naar onze doelen: mensenkinderen heel even blij maken en laten zien dat zij zelf iets kunnen doen aan hun (beroerde) thuissituatie!

Voelt u zich aangesproken? Maak uw donatie, zelf de hoogte bepalen!, over aan Stichting PPL.

Wij zijn  blij met elke donatie! 

ONS BANKNUMMER (ING): 67.44.26.312 t.n.v. Stichting Polen Project Lesna

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*