Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008

 

 Stichting Polen Project Lesna kijkt terug op een goed jaar, waarin we weer vele activiteiten hebben kunnen realiseren,  Om U een indruk te geven van activiteiten die hebben plaats gevonden zal ik u een kleine opsomming geven;

 • Het afgelopen jaar weer hebben we diverse transporten mogen verzorgen. Zo kregen we van de Bavo school het oude school meubilair, wat op diverse schoollocaties in Lesna in dank werd ontvangen. Maar ook de nodige gebruikte kleding, schoeisel, speelgoed, rolstoelen, rolators en overtollige huisraad.                                                                
 • Het daklozenhuis Alberta in Lesna hebben we financieel kunnen helpen om de buiten gevels te schilderen en om sanitaire aanpassingen te doen. Ook dit jaar hebben we hen weer kunnen voorzien van kleding en schoeisel.
 • Via Stichting Kici kledinginzameling kregen we een grote partij Barts Thermo ondergoed, sokken en mutsen. Hier waren we erg blij mee, omdat het najaar en de wintermaanden erg koud kunnen zijn. Deze goederen hebben we ruimschoots uit kunnen delen via het sociaal-haus en scholen in Lesna en omgeving.
 • Blij zijn we dat we in samenwerking met de Psychiatrisch ziekenhuis De Geestgronden in Bennebroek 130 ziekenhuis bedden hebben kunnen afleveren in het regionale ziekenhuis in Luban.
 • Het Daklozenhuis Dom Samotnych Matek in Pobiedna, een tehuis voor moeder en kind,  hebben we evenals voorgaande jaren weer voorzien van diverse goederen in de vorm van kleding, schoeisel en andere zaken. Tevens hebben we voor deze bewoners in Oktober onze jaarlijkse Pannenkoeken middag verzorgd. En natuurlijk gezorgd voor vers hooi en goed voer voor de dieren,
 • Ook dit jaar ondersteunden we weer financieel het initiatief van Leszek Konarski om in Grabieszyce de activiteiten van zijn voetbalclub voor de jeugd vorm te kunnen geven. Wij hebben het ook dit jaar weer voor hen mogelijk gemaakt om mee te spelen in de Regio Haarlem cup.
 • Maar ook steunden we financieel de school in Grabieszyce, ook in de vorm van een nieuwe fiets. Deze fiets hangt in de hal van de school en is voor diegene  die aan het einde van het schooljaar zich het meest verdienstelijk en de beste resultaten heeft behaald.
 • De kindervakantieweek was ook dit jaar weer een groot succes.  De groep bestond als voorgaande jaren uit 20  kinderen afkomstig uit families die onder de absolute minima leven, de begeleiding bestond uit 5 personen. We zijn ook zeer dankbaar dat we weer kosteloos gebruik mochten maken van het Buitenverblijf van Fort Penningsveer. We hadden weer diverse leuke activiteiten op het program staan  maar Dirk’s Day in en om Bloemendaal was een hoogte punt, evenals Trampoline centrum IJmuiden, bezoek aan speeltuin De Lineushof en dierentuin Blijdorp.
 • En als laatste, niet te vergeten onze kerstpakketten actie, waarbij we dit jaar in samenwerking met Dreams meer dan 150 kinderen hebben kunnen verblijden met een bezoek van een echte Sinterklaas die hen blij verraste met cadeautjes.

Het is onbedoeld toch een hele opsomming geworden en wij realiseren ons dat wij al deze activiteiten niet hadden kunnen realiseren zonder uw steun, ik wil daarom niemand bij naam noemen die ons op welke wijze dan ook gesteund hebben met kleding, goederen of financieel. Ik wil echter een uitzondering hierop maken door hartelijk dank te zeggen aan Kennemerland Uitzendorganisatie, die bij de opening van hun nieuwe kantoor in de Waarderpolder te Haarlem ons blij verraste met een cheque van € 10.000.=.

Onze plannen voor 2009.

 • Voor komend jaar staan er weer diverse trips naar Lesna op het programma, waarbij we uiteraard de nodige goederen zullen afleveren op de plaatsen waar dat nodig is.
 • Het ligt in de bedoeling dat we medio juni weer met een groep schakers naar Lesna en Wroclaw gaan.
 • Het organiseren van een kinderweekend bij het meer van Zamek Czocha in Lesna.
 • Het steunen en uitbreiden van de activiteiten van Most, een groep ouders en vrijwilligers die zich inzet voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
 • De Kinderweek is half augustus geprogrammeerd ; de afspraken met de vrijwilligers van Fort Penningsveer en de Stichting Dreams, in Polen, hierover zijn al gemaakt.
 • En als laatste, niet te vergeten onze jaarlijkse kerstpakketten actie, waarbij we ook dit jaar weer de aandacht zullen richten op pakketten voor kinderen.

Zo u ziet hebben wij een breed scala aan activiteiten, en we zijn ons er ook van bewust dat wij deze activiteiten niet zouden kunnen realiseren zonder steun in welke vorm dan ook. We zijn onze sponsors dan ook nogmaals zeer erkentelijk voor hun vertrouwen in onze werkzaamheden, en hopen dat wij ook dit jaar weer op hun steun mogen rekenen.

J. Brugman.

Penningmeester.

 

Jaarrekening polen Project Lesna

Boekjaar 2008

Het verslag kunt u hier downloaden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*