Kinderweek 2007 vervolg 1

Valt-erg-mee-weer noemen we het. Regelmatig zon, weinig buien, winderig typeert het weerbeeld van de afgelopen dagen.
Vanwege de weersverwachtingen hebben we het programma enigszins aangepast. Het Zuiderzeemuseum werd Artis in Amsterdam (bedankt sponsor!) en met de boot van Bram varen is uitgesteld tot vrijdag, met aansluitend het Trampoline springen in IJmuiden.

De Artis was een hele ervaring voor de kinderen. De eerste dierentuin in Polen is 150 km verderop of over de grens in Tsjechie.

De ouders hebben er geen behoefte aan om er heen te gaan en dus komt het er niet van. Slechts een meisje was eerder in een dierentuin geweest! 

Woensdag heeft de groep gespeeld, “gekeet” en en alles uitgeprobeerd in Het Linnaeushof in Bennebroek. Met medewerking van de Directie konden we zeer voordelig de hele dag vertoeven in dit lusthof voor kinderen.

Om 17 uur braken we weer op en gingen ze helemaal voldaan weer terug naar Fort Penningsveer. Daar hebben we ons eigen territorium, waar de kinderen nu snel aan elkaar en aan de begeleiders gewend zijn. En ze eten, bijna ongehoord… Ze hebben het naar hun zin!

Op donderdag was het “Dirk’s day”. Dirk Akkerman, de sympathieke parkeerwachter van Bloemendaal, had zich ten doel gesteld de 20 kinderen een dag van de Kinderweek voor zijn rekening te nemen. De groep werd ’s morgens onthaald door de loco-burgemeester, de Heer Heerze, die hen ongedwongen welkom heette op het gemeentehuis.

Hij had al eerder op Radio Noord-Holland over de kinderen en hun achtergrond verteld. Ze werden onthaald op een rondleiding en een trouwpartij van twee van de begeleiders. Na een drankje werden de kinderen uitgenodigd voor een bezoek aan de Ruine van Brederode, ook ’n Dirk, waar de bewaarder hen uitlegde hoe men toen leefde en werkte.

Dat was niet helemaal vreemd voor de kids, want in Lesna kennen we kasteel Czocha en wie is daar nu niet geweest! In de molen de Zandhaas werd ze uitgelegd hoe je met de molen brood kon gaan klaar maken.

Dat was voor hen helemaal nieuw. Ze keken hun ogen uit.

Nadien werd nog bij Edwin Rutte, de delicatesse-winkel van Bloemendaal, ’n heerlijk ijsje genuttigd, waarna de groep naar het gemeentehuis liep voor het afscheid.

Het was een spetterend dagje Bloemendaal, wat leerzaam, maar ook spectaculair was voor de kinderen. Ze hebben er van genoten. En weer zagen we steeds meer blijde gezichten. 

Na het uit de lucht kijken van stipjes tot grote vliegtuigen, die vlak voor je neus op de Polderbaan landden waren we bij het luxueuze hotel Crown Plaza in Hoofddorp uitgenodigd voor een hamburger met heel veel verrassingen. Sjeng Driessen, de regelaar van het hotel volgens zijn manager, haalde onbeperkt frites erbij, kwam met een ijsje als dessert en gaf en passant alle bezoekers bij het afscheid een tas met allemaal lekkere hebbedingen erin. De jarige job, Pawel, werd nog ’n keer in het zonnetje gezet; Sjeng toverde ’n leuke surprise voor hem uit zijn hoge hoed.

En hoe ging het de kinderen af? Ze waren niet moe te krijgen, worden echt steeds vrijer en we genieten van hun spontaniteit, maar ook van hun discipline. Het is een feest om voor deze groep te mogen werken!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*