Voetbalweek 2007

SP GRAB

Het Poolse voetbalelftal uit Lesna (Grabieszyce) dat deelneemt aan de Regio Haarlem Cup

datum tijd Groep Thuis Uit veld nr uitslag
Di 24-7-07 09.00 D13 groep K SP Grab (Polen) Pirates SA. USA RCH 2  2 – 1
Di 24-7-07 10.10 D13 groep K Chargers SA USA SP Grab (Polen) RCH 2  0 – 2
Di 24-7-07 17.00   Naar de Polski Sklep Uitzendorganisatie
Kennemerland
 !    
Wo 25-7-07 09.35 D13 groep K USA Pride SA SP Grab (Polen) RCH 5  0 – 1
Wo 25-7-07 10.45 D13 groep K P.vd.Kuil voetbalschool (dutch) SP Grab (Polen) RCH 6  4 – 0
Wo 25-7-07 19.00   BARBECUE voor Iedereen, die de Polen een warm hart toedraagt! HBC-terreinCruquiusweg, Heemstede  !    
Do 26-7-07  9.35 D13 groep AA  SP GRAB 
RKVV Westlandia
RCH 
6

1 – 6
   10.45 D13 groep
AA 

hvv Hollandia

SP GRAB

RCH

2 – 3
Vrij 27-7-07   9.00 D13 groep AA 
SP GRAB
Stormvogels Telstar 
RCH
0 – 3 
   10.45 D13 groep AA  Quick Boys 
SP GRAB

RCH

5 – 0

Het vervolg van het programma is afhankelijk van de resultaten van het team. Over het algemeen is het gebruikelijk om hetzelfde veld te handhaven.

Op woensdag kreeg SP Grab voor het eerst klop. Met 4-0 verloren ze van de Piet v.d. Kuil voetbalschool. Deze ploeg had echter al 3x gewonnen met 5-0, 10-0 en 15-0. De Polen hadden het helemaal nog niet zo slecht gedaan! De wedstrijd ervoor hadden ze weer gewonnen met 2-1, dus werden ze tweede in de poule.

Op donderdag (vandaag) moesten ze 2x aantreden, tegen Westlandia en Hollandia, beiden Nederlandse ploegen. Tegen Westlandia hielden ze geen stand en verloren ze met een geflatterde 6-1-stand. De 2e wedstrijd was spannend! In de rust stonden ze met 2-0 voor, het werd 3-0, maar de tegenstander kwam 5 minuten voor tijd terug en het werd zelfs 3-2. Juichend konden ze het veld aflopen toen de scheids eindelijk afblies. Ze vechten voor elke meter en het is een lust voor het oog, hoe ook Sabine (1 meter hoog) zich staande houdt in het geweld!

De Voetbalweek 2007 is voor de kinderen van de basisschool in Grabieszyce, een van de 14 woonkernen van Lesna in Polen, weer voorbij.Helaas hadden de leerkrachten van de scholen in de omgeving allemaal vakantie en hebben we weinig mensen uit het onderwijs kunnen overhalen eens langs te komen. In september, bij de aanvang van het nieuwe schooljaar zal PPL intensief gaan werken aan de contacten met de scholen.

De resultaten in de Regio Haarlem Cup liegen er niet om. Pas in de Finale-poule gaven ze zich gewonnen! Twee Nederlandse ploegen waren te sterk voor de kinderen uit Lesna, maar ze konden vrijdag met opgeheven hoofd het voetbalveld verlaten.   Een van onze sponsors bood aan, ter gelegenheid van het bereiken van de Sarah-leeftijd van zijn vrouw, om de groep op zaterdag mee te nemen naar de Artis in Amsterdam. Dat was midden in de roos, want in Polen zitten ze er 150 km. van vandaan (Wroclaw). De kinderen komen dus in de regel niet in een dierentuin. Na het Friendship-dinner op het RCH-terrein gingen zij terug naar hun basiskamp op het HBC-terrein om te gaan inpakken. Om 5 uur op zondagochtend reden zij van het terrein af en om 15.00 uur waren zij veilig en wel weer thuis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*