PPL-borrel op 7 november 2006

Resultaat van de borrel:

PPL krijgt onverwacht een waardecheque
Max. 130 hoog-laag bedden voor Lesna en omgeving

Zijn er teveel aktiviteiten om de mensen naar een gezellige borrel te krijgen? Wordt de gemiddelde mens overspoeld door etentjes, golfuitjes en netwerken?
Houdt het niet een keer op?
Dat overdachten we tijdens de rustig bezochte PPL-borrel. We waren met zo’n 15 mensen, maar het was wel de fine-fleur van PPL. De die-hards, de mensen, die we nodig hebben als er getild, gesjouwd en nagedacht moet worden over het vervolg van een aktie onzerzijds of bijv. een oplossing zoeken voor een probleem, dat zich in Lesna (of in Nederland) voordoet.

En toen kwamen Ine en Mart Jong binnen. Beide zijn in Lesna geweest en kennen de problemen aldaar. Mart Jong heeft te weinig tijd om zich inhoudelijk binnen PPL aktief op te stellen, maar hij steunt PPL. En niet zo maar! Hij toverde uit een enveloppe een waardecheque van maar liefst € 5.000,-, dat zij hadden ingezameld bij de diverse regionale bedrijven in de wijde omtrek.

De mensen van PPL waren daar zeer verguld mee, want dat betekende in één klap dat de reguliere acties voor het volgend jaar grotendeels zijn gegarandeerd! Schrijver dezes staat te popelen om de namen van de gulle sponsors bekend te maken, maar we hebben Mart en zijn vrouw beloofd de Sponsorlijst op de website te updaten en, waar nodig, aan te vullen met de namen van nieuwe sponsors. Wij zijn erg blij met deze bijzondere geste en slaan Sint en Kerst over: we hebben ons cadeau al gehad! Namens alle doeners van PPL: nogmaals BEDANKT!

Pieter Roggeveen had ook een verrassing voor PPL in petto.
Via familiebanden heeft hij de hand weten te leggen op h00-laag bedden, die in een ziekenhuis gebruikt worden. Dat is voor de ziekenhuizen in Luban en Gryfow, waar we ook connecties mee hebben (zie artikel: de Poolse Landdag), een uitgelezen kans om kwalitatief hoogstaand materiaal (levensduur 30 jaar) binnen te krijgen!
We zijn nu al bezig om, samen met de Poolse instanties, een gedegen plan in elkaar te timmeren om de bedden op hun plaats te krijgen! Pieter, bedankt voor je attente reactie en zodra we weten hoe hoog de nood is, gaan we bij je vader te rade!

Het was de laatste keer bij ’t Maatje op de Ruijterweg in Haarlem. Ze gaan sluiten, helaas. We zijn nu al op zoek naar een lokatie, eventueel in Bloemendaal.

U hoort van ons!

Jan Katteler

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*