Trip naar Lesna wordt vervolgd

uit: -link- d.d. 27 oktober 2004
door Jasper Zilverberg

Voor de tweede keer ging er een groep schakers uit Haarlem en omgeving met de PPLfoundation mee naar Lesna. Een klein plaatsje in het zuidwesten van Polen.

Bijna direct na aankomst werd ons verblijf in Polen middels een toespraak en een echte Poolse wodka naar authentiek recept officieel geopend.

Die avond stond er behalve veel Pools bier, wodka en gezelligheid niets op het programma dus iedereen lag ruim voor tienen te knorren.
Volgende dag zijn we na een bezoek aan de basisschool, de school voor voortgezet onderwijs in Lesna en een tehuis voor dakloze alcoholverslaafde mannen naar het ziekenhuis in de buurt gegaan.

In de revalidatiekamer kreeg Edwin een speciale behandeling van een aantal erg aantrekkelijke zusters. Het schijnt dat hij hier zo van onder de indruk was dat hij snachts is teruggegaan voor een tweede behandeling. Vrijdag weer (erg) vroeg op en richting een kerstballenfabriek.

Veel werd hier nog met de hand gedaan en aan de veiligheid en de gezondheid van de werknemers had men een broertje dood. Velen vonden dat de kerstgedachte nu wel voorgoed was verdwenen. De opkomst van de basisschoolkinderen voor de simultaan in ons hotel was net als vorig jaar weer groot.

Het is wel te hopen dat ze ook wat vaker schaken dan een keer per jaar.
Savonds werd het weer erg gezellig en laat. Maar het schijnt dat zo rond zes uur ook de laatste nachtbraker richting bed verdween.

Zaterdag vertrokken we om half 9, de een met en de ander zonder ontbijt, richting een elektriciteitscentrale. Een aardig groot ding waar aardig wat WATT werd opgewerkt.

Die middag stond de match Polen-Nederland op het programma en zou er een Poolse grootmeester komen. De GM had zich verslapen maar de match ging wel door. Ondanks de fanatieke Polen werd die glansrijk door ons gewonnen.

Het volgende hoogtepunt was de zgn Poolse avond. Met live muziek, vrouwen, wodka etc. Jammer genoeg kwam ook hier een eind aan maar de volgende ochtend vertrokken we met een voldaan gevoel richting Haarlem.

Helaas kon Paul de Ron er dit jaar vanwege ziekte niet bij zijn.

Paul, we wensen je allemaal een voorspoedig herstel en hopen dat je er volgend jaar weer bij bent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*